Kitab ini

Posted on Updated on

Sudah lama tidak kerap menulis. Lebih-lebih lagi menulis di blog. Ana sedang berenak-enak di rumah sekarang. Selain tidur, makan dan tidur, ana cuba juga memain-mainkan jemari di papan kekunci, mencari ide-ide segar untuk membikin cerpen baru. Pastinya, ana mahu lahirkan sesuatu dengan nafas baru. Tiada lagi kasih. =p Ana, setelah hampir 2 tahun di matrikulasi, akhirnya tamatlah pengajian di sana. Dengan CGPA yang biasa-biasa, ana bakal mengorak langkah ke dunia sebenar kampus (di Kuantan). Dan ana berharap sangat-sangat kali ini, akan punya semangat yang telah ana hilangkan itu kembali.  

Kerana ana terlalu bersimpati ke atas diri sendiri, akhirnya ana telah melepaskan banyak peluang. Kini ana tidak punya banyak pilihan, selain menuju siratul mustaqim.=p Kerana jalan yang dilalui tiada turning back, kalaupun ada, hanya turning point sahaja. Yang entah ya atau tidak, akan ana peroleh. Dan moga ana terus istiqomah. Sejak akhir-akhir ini, tiba-tiba ana mulai merasakan nikmat mencari sesuatu di sebalik misteri sebuah buku. Buku yang penuh hikmah dan mukjizat yang diturunkan kepada kekasih Kekasih. Sebetulnya, kerana pembuktian-pembuktian sains yang terdapat di dalamnya. Dan ana sangat bersyukur terlempar ke daerah ini, kerana ana bisa mengorek sedalam mungkin dan terus mengaitkannya dengan sains. Kerana itu, ana tidak akan berpatah kembali. 

Bidang ini, akan suatu hari, ana manfaatkan sebaiknya, demi membuktikan Deenul Islam; agama teragung yang tidak perlu diragu-ragukan lagi, dengan keizinan Kekasih.                  Ah, omong kosong…Buktikan dahulu. Dan ana percaya, keazaman yang kuat titik mula segalanya. 

Izinkan ana…dengan doa kalian. =) 

“Adakah orang yang taat (patuh mengikut perintah Allah) pada waktu malam, seraya sujud dan berdiri, lagi takut akan ( siksa) di akhirat, serta megharapkan rahmat Tuhannya (sama dengan orang derhaka). Katakanlah: Adakah sama orang-orang yang berilmu pengetahuan dengan orang-orang yang tidak berilmu pengetahuan? (Tentu tidak). Hanya yang menerima peringatan ialah orang-orang yang berakal.” Az-Zumar 9 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s