mari mulakan![updated]

Posted on Updated on

Untuk sahabat-sahabat yang punya bakat dalam penulisan, bila lagi nak hantar ke media?

=)

1. Segmen NUKILAN IKIM.fm

nukilan@ikim.gov

2. Akhbar Warta Perdana

nurul.eyda@gmail.com

3. Berita Minggu

bhsastera@nstp.com.my

4. Mingguan Malaysia.

 labuan02@yahoo.com atau kuseman@pc.jaring.my

5. Dewan Sastera-hantar kepada kedua-dua e-mail

rohaya@dbp.gov.my

rozninah@dbp.gov.my

6. Majalah  CAHAYA JAKIM

cahaya@islam.gov.my

7. Majalah Dewan KOSMIK

Editor Dewan KOSMIK

Bahagian majalah,

Dewan Bahasa dan Pustaka,

Peti surat 10803,

50926 K.L.

Jangan lupa sertakan…

  1. nama sebenar
  2. nama pena
  3. no IC
  4. alamat
  5. no telefon
  6. akaun GIRO Bank (jika ada)

10 thoughts on “mari mulakan![updated]

    annamlatun said:
    May 12, 2008 at 6:12 am

    salam,

    benda ni yang tengah dicari-cari kebelakangan ni…ayah cadangkan try hantar ke Dewan Kosmik since i’m more to scientific writing…huhu

    wardahputeh responded:
    May 13, 2008 at 2:27 am

    waalaykumussalam.

    Gambate semut! Wani sokong dari belakang…Kalau awak nak start dari majalah CAHAYA JAKIM pun ok jugak. Yang ni senang nak tembus dan ada kolum tentang sains. Nanti saya update posting ni.😉

    annamlatun said:
    May 14, 2008 at 3:45 am

    Majalah Cahaya Jakim tu ade jual kat kedai buku biase ke? huhu…nanti boleh try carik skali ngan dewan kosmik.hahaha

    wardahputeh responded:
    May 14, 2008 at 5:42 am

    mm..malangnya tak..majalah ni edarannya percuma, kalau nak, pos sampul surat A4 dan setem RM1 ke JAKIM. Kat libarary awam mungkin ada.

    annamlatun said:
    May 14, 2008 at 12:29 pm

    haha…sy bukan pengunjung library…hehehe.ne way, thanks for the precious info…=)

    annamlatun said:
    May 14, 2008 at 12:30 pm

    wani, kalau takde akaun GIRO macam mane?

    wardahputeh responded:
    May 14, 2008 at 7:00 pm

    mm..kalau tak da, letak je akaun apa pun…=-)

    al-fannani said:
    May 18, 2008 at 11:55 am

    salam alaikom.alhamdulillah ada jugak senarai email untuk hantar karya. jazakillah khairan kathira.

    wardahputeh responded:
    May 19, 2008 at 4:03 am

    waalaykumussalam

    wa enta aidhon =)

    hafeez said:
    May 19, 2008 at 3:12 pm

    assalamualaikum ..boleh nak tanya ckit yang mintak tinggala kan ,no ic,nama pena ,no kakaun bank tu untuyk apa ye …??boleh ana tau ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s