SURVEY

Posted on Updated on

Pengunjung yang dihormati. Harap dapat jawab survey ni.

JZKK.

1. Apakah yang anda tahu tentang Bioteknologi?

2.Pernahkah anda membayangkan masa depan negara Malaysia ditunjangi bioteknologi?

3. Adakah anda berminat mengetahui dengan lebih mendalam tentang Bioteknologi?

4. Apakah perkara yang paling anda kagumi daripada produk-produk Bioteknologi?

5. Dengan cara apakah anda mahu mendalami bidang Bioteknologi? Blog, karya-karya sastera seperti cerpen dan novel fiksyen ataupun risalah?

 

*Orang yang ke-100 yang jawab akan dapat hadiah buku tak kurang rm10 =p

3 thoughts on “SURVEY

    fairuzan abdul majid said:
    July 28, 2009 at 8:34 am

    1. saya bukannya pakar sangat dalam bidang sains dan masa belajar saya ambil kelas sastera. Tapi setakat yang saya tahu, bioteknologi ialah kajian mengenai sains hayat dari segi kajian dan kegunaannya untuk manusia.

    2. Pernah. Kita lihat sahaja pada hari ini, saintis Barat telah mula mengkaji pelbagai ilmu seperti pengklonan dan sebagainya untuk tujuan kegunaan manusia pada masa hadapan.

    3. Ya.

    4. Kegunaan dari segi penghasilan makanan organik dan makanan untuk kesihatan.

    5. Macam-macam usaha boleh dilakukan seperti pakar saintis tidak hanya menumpukan kepada penyelidikan tetapi mereka juga perlu banyak menghasilkan karya-karya berbentuk ilmiah hasil daripada kajian mereka. Begitu juga, masyarakat umum pula perlu berminat untuk mengkaji secara kecil-kecilan ilmu bioteknologi ini. Penulis-penulis juga digalakkan terarah kepada penulisan berbentuk sains dan teknologi sebagai pengisian novel, puisi atau pun cerpen.

    akma said:
    July 31, 2009 at 2:23 pm

    1) biotechnology is an application of a tecniques foe the development of biological process ….(tak ingat la pulak)

    2) pernah..sekarang ni pun malaysia sudah bnyak menggunakan aplikasi bioteknologi..antaranya ialah,GM FOod, vaccine , tissue culture tecnhique andbnyak lagilah..

    3).ya,,sangat-sangat “berminat”. i love biotech=)

    4) terbaru…plastik dapat dihasilkan daripada bakteria!!

    5) ikut kursus biotech…huhu

    sorry wani, saja nak menyibuk jap dalm blog nie…sperti kat sis aini, bloggers and reader are mental sick problem..hehe..just joking=)

    comel said:
    September 2, 2009 at 7:56 am

    (1)
    bio-living
    technology-techniques

    biotechnology= live life with techniques.ahaks

    (2)pernah

    (3)minat

    (4)
    -chocolate drink
    -food supplement
    -the chemical reactions’ pathways
    -essential oil
    -tissue culture
    -genetics
    -diseases

    (5)
    -blog
    -internet
    -bjr lam kelas la
    -amik course biotech
    -tanya nenek

    p/s: wani nak buku lebih rm10🙂 cptla sy da jwb survey ni.hoho materialistics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s