Final Year Project [lagi]

Posted on

Semester baru akan menjelma tak lama lagi!

Wah sangat teruja! [Tak habis-habis teruja sejak dari tahun dua T-T]

Mengapa teruja sangat?

Sebab ana nak kawen tahun depan.

6_6

Eh ops.

Maksudnya berkawen dengan Final Year Project FYP lah!

Klik sini kamu akan tahu betapa terujanya ana: http://szakif.blogspot.com/2009/08/tips-for-fyp-students.html

Dulu siap dah rancang tajuk apa mahu buat, bila dikenang balik rasa nak tergelak. Haih, jangan tak tahu dah siap potostet buku-buku kat pustaka untuk tajuk yang diidamkan sangat tu. Siap tampal dalam bilik besar-besar. Siap jumpa Dr. Raj [ni sangat gigih sebab Dr. Raj sangat sibuk] masa tahun dua lagi dan beritahu beliau dengan mata bersinar, ‘Saya nak buat tajuk ni!'[yakin sangat]

Tapi akhirnya tak minat tajuk tu sebab dah jumpa yang lagi best. [Padahal sangat susah dan ambil masa lama] =p

Tajuk yang diidamkan kalbu tu mestilah:

-susah sebab nanti bila ada interview orang yang interview tu cakap ‘wah susahnya tajuk ni, kamu lulus tak?’

-tiap-tiap hari kena dok dalam lab sampai rasa ‘aku dah tak ada life’ [dah biasa macam ni kut]

-menarik sampai tak boleh tidur malam ayik fikir apa nak buat esok

-mencabar minda supaya otak ni tak malas, asyik nak tidur lepas makan dan makin gemuk [ semester lepas dapat 3 kilo lemak dalam masa sebulan]

-berguna untuk segenap lapisan masyarakat

-berbaloi-baloi

Yang paling penting

ana mau cabar diri sendiri!

Insya’ALLAH.

Semester baru datanglah!

Contoh

Tajuk yang best: 

Proteomic analysis of mangosteen protein for anticancer treatment.

Tajuk tak best:

Fermentation

 =p

~ Berita: Kuliyyah Sains UIAM Kuantan bakal membeli dua bijik fermentor. Dr. Raj siap suruh ana buat tajuk ni.

Tidakkk!

Nota untuk yang berminat:

Kamu perlukan

1. Otot yang kuat untuk angkat fermentor dan cuci

2. malam-malam kena stay

3. suka hidup yang membosankan sebab asyik buat benda yang sama

-Mr. Khoo Teng Kew yang cakap, bukan ana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s