My future workplace

Posted on

Kalau nak tahu di mana my-future-workplace klik sini. ^_^  *insya’Allah

Rentetan cerita saya dan politeknik/ kolej kominiti di sini, sini, sini dan sini.

Siapa sangka, sebab tugasan EOP, sampai juga saya di salah sebuah politeknik di Malaysia =,)

POLISAS

Macam sekolah

UIA tak da ni =B

Meeting ooo..Padahal interview senior lecturers

..

.

Ingat lagi masakena interview untuk dapat scholar ni, salah seorang penemuduga tu cakap, “NANTI AMBIL FOOD BIOTECHNOLOGY.”

Waktu tu saya macam “Eh, kenapa pulak?!! “”

Saya dah aim nak ambil environment/ marine sejak jejak kaki kat main campus. -_-“

Sekarang saya bersyukur =’)

 Sebab Food Biotechnology adalah YANG TERBAIK DARI LADANG!

*untuk diri saya lah.

Banyak job opportunities, sesuai dengan jiwa perempuan saya yang cenderung suka memasak, makan & menjaga ahli keluarga dengan makanan yang berkhasiat. ^_^

Bukan tak boleh buat semua ni tanpa Food Biotechnology, tapi ada ilmu pasal pemakanan sikit-sikit, insyaAllah nak aplikasikan dalam hidup.

..

.

Apa rasanya ya, jadi orang dewasa?

BEKERJA?

Hrm, rasa macam nak rileks jadi anak mama-abah lagi, bangun pagi-pagi tanpa kerja dan tekanan, belajar macam sekarang tanpa fikir kerenah orang dan birokrasi, timbunan kerja atau fe’el pelajar.

T_T

..

.

Tiba-tiba teringat masa mengajar first time di SMK Bukit Payong

“Cikgu, cikgu puan ke cik lagi?”

-_-

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s