Handmade Cards 2

Posted on

Semalam, lepas mandi, teringat Safi pernah cakap nak handmade card satu.  Janji punya janji, haa dah nak dekat grad pun dah. T_T

Tak boleh jadi ni.  Janji kena tunaikan cepat-cepat.  Lagi pun Safi ada exam this coming Monday, good point to give her a card.  Terus ambil kertas segala, mula kan misi…

 

Zapp zaapp

Dalam setengah jam, dapat satu kad ni: 

Walau pun macam…

Jadilah kan. I’m satisfied.  Hope Safi will love this card too. =)  Good luck pal!

Yang hitam-hitam tu marker, ingat nak jahit, tapi MALAS. =P   Jadi sebagai inisiatifnya, guna marker hitam. Bijak tak bijak tak? =B

 

 

 

Handmade cards ni dulu saya ada jual.  Paksa adik sepupu, Mira yang satu sekolah dengan adik jualkan, sebab adik sendiri hampeh PEMALU sampai tak sanggup nak jual kad buruk kakak dia buat.  Hahaha…

Well, dapat la RM 30.  Balik modal beli gunting segala.  Mula-mula buat, biasalah kannn.  Semua benda yang ada kaitan dengan kad nak beli.  Nasib baik kat Alor Star.  Kalau dok kat KL, tah-tah RM 100 melayang beli benda nak buat kad. -_-“

Pastu ada edar dalam kelas.  Paling tak tahan ramai tak pecaya saya buat kad tu.  Ada ke?  Memanglah saya ni tak reti menjahit, tapi jahitan simply “tulang ikan’ tak kan tak reti kut.  Melampau la tu kan.  Pastu siap tanya, “Wani menjual ni, cari duit nak kawen ke?”

 

WHAT DA…

Nak beli pegorek telinga stok setahun pun tak cukup ye tuan puan.  Saya korek telinga 2x sehari.

 

Maaf ye.  Ni hobi, tak untung maa…buat seronok-seronok je.  Pastu cuma nak recycle kad-kad kawen yang berlambak kat rumah tu.  Bagus tak bagus tak?  Haaa nanti dah nak kawen jangan lupa bagi kad ye.  InsyaAllah kad kawen yang cantik-cantik selamatlah saya kerjakan. =B  Pastu saya suka nak bagi hadiah untuk orang, masalahnya takkan nak bagi kat semua, ndak-ndak kalau 30 orang.  Pokai den.  Kang tak bagi hadiah sama, ada merajuk.  Nak beli kad comel-comel duit selalu tak mengizinkan, duit cakap, “kau kena belajar jadi lagi kedekut, Wani.”

Ok, FINE duit. 

Jadi buatlah kad.  Masa praktikal hari tu, hampir kat semua orang saya buatkan kad. ^_^

Sekarang kat rumah ada lagi satu set gunting yang boleh gunting buat corak bergierigi-gerigi tu. Macam-macam, tapi TAK GUNA PUN.  Nanti boleh la, tak da kerja, apply jadi cikgu tadika, boleh main gunting-gunting.  Yea yea ^_^

[Tampar kepala sendiri]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s