Tesis

Posted on Updated on

Pada tarikh 3hb Mei yang lalu, alhamdulillah telah selamatlah diserahkan draft tesis kepada Dr. Phang; koordinator FYP.  Walau pun lewat sejam hasil menyembang, bergebang dengan prof dan kerja “last minute”.  Nak dijadikan cerita, kedai potostet di pustaka dah berpindah pulak pada hari tu.  Maka terkinja-kinjalah merempit ke kedai berhampiran, tepat 4.00 petang; waktu asal kena hantar.  Tapi di kedai tu, bertemulah ramai kawan-kawan yang lain.  Dalam hati dah bernyanyi-nyanyi “saya tak keseorangan”.  Huhu.

Lepas bergebang dengan prof bersama-sama rakan seangkatan Azwani, macam lah dah nak habis belajar kat sini kan, padahal tak bentang lagi pun.  Tunjuk draft yang entah kali ke berapa kat prof. Zappp!! Dalam jangka masa satu saat, “Haa ni tak yah titik ni. Ni title untuk jadual bahagian atas ye. Ni kenapa takde minus plus ni?”  T________T  Pastu Azwani cakap, “Wani, mana copyright page kamu?!!!”

Ok.  Sudah.  Hari yang patut jadi kelegaan kini bertukar hari menangis gedik dan hiba.  Nangislah tepi longkang sorang-sorang lepas hantar kat Dr. Phang.  Jangan memain walaupun format je salah, sebab tu semua markah tu beb. 

Lepas nangis-nangis hingus je melebeh daripada ayaq mata, Nadiah cakap, “ANTA LAGI SEKALI.”  Jadinya, malam tu bersengkang mata tak tidur betulkan apa yang patut sampai pukul 10 malam.  =B  Nak sambung buat tapi tekak dah tak tahan, rasa nak montah, seriously.  Pastu tidur dan siap tengah hari esoknya, terus hantar. Alhamdulillah ada skil merempit.  Dr Phang pun terima tanpa banyak karenah, TANPA DITOLAK MARKAH. Lewat sehari tolak satu markah tau. Sebab beliau cakap, “kamu dah antar semalam, its ok.”  Tapi hati still rasa tak tenang. Macam ada something…Tapi idoklah hambe dapat pebetolkan semuenye 100%.  Jadi di pengakhirannye, berpuas hati dengan ape adenyeee…

Pada 4hb pulak, result untuk semester ni keluar.  Alhamdulillah 3.4 GPA.  Sebab dua subjek jeee… Pun takleh score tu! Tapi alhamdulillah le. Bersyukur, CGPA naik sekangkang kerengge. 3.312 CGPA. Tapi markah untuk FYP tak tambah lagi.  Harap-harap makin menaiklah ye.  Jangan diperturunkan lagi T________T  Aminn…

Sekarang tengah gihgih buat slide show untuk pembetangan FYP.  12 hb kena submit.  18hb present.  Siapkan yang mana kena tegur.  31hb final kena antar hard cover.  By that time, dah dapat tau result sebenarnya. DUP DAP DUP DAP. 

Lepas tu mama abah ajak meronda Terengganu dan Kelantan.  Cakap kat abah, jangan risau kakak ada skil merempit. Kita rempiiiit bahh..hikhik. Tapi merempit dengan keta lah.  Cik pun dengaq khabaq nya nak join.  Best best.  Dah lama tak drive kat highway.  Hukhuk. 

Lepas habis semuanya.  Dapat transkrip.  InsyaAllah terus kerja kat poli/ kolej komuniti sebab dengar-dengar khabarnya dah boleh keje dah Mei ni.  Tapi sebab tak habis lagi, maka lewatlah sikit kerjanya sebab transkrip tak boleh print lagi.  Tak sempatlah saya nak menternak lemak kat rumah nampak gayanya.  Huhu.  Pasni boleh panggil Cikgu Hazwani ye…=B

Pastu?

.

.

.

.

.

.

.

 

Three..

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s