Tips pembentangan FYP

Posted on Updated on

Dah ucap selamat hari guru dekat cikgu-cikgu dan pensyarah? 

Kalau belum, cepat-cepatlah hantar sms.  Yang makhsyuknya dapat doa baik-baik daripada cikgu/pensyarah.  Di sebalik kejayaan kita ni ada depa.  Jangan lupa…

Buat hati saya tersentuh, ramai yang balas “TERIMA KASIH ATAS INGATAN” dan doakan baik-baik untuk kita.  Lepas dapat balasan macam tu terus amiiiiiiiiiiiiin kuat-kuat.

  T_T

 

Esok atau lusa adalah hari pembentangan hasil FYP.

Berdebaq gila toksah cakap, asyik rasa nak tercirit-cirit. 

.

.

Tips nak bentang:

1.  Bersedia

2. Confident.  Wajib ni.  Walau pun jawapan macam bingung/ bangang je.  Kena pastikan jawab dengan nada yakin 100%.  Lepas tu nak kena penampau ke, baham ke, belakang kira.

3. Siap sedia serangan bertubi-tubi tanpa belas kasihan.  Sediakan teks lengkap untuk menangkis serangan.  Wachaaaaa~ Tapi pastikan jawab dengan muka innocent supaya examiner simpati.

.

.

TIPS PALING PENTING

.

.

SV saya cakap,  “we are the heroes of our research”. 

Mind set yang kita ni yang paling best di alam semesta. 

Kajian kitalah yang layak dapat gold medal kalau lawan kat London.

=B

.

.

.

.

All the best, kawang-kawang.

^_~

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s