ESOK: Pengakhiran FYP

Posted on Updated on

Tesis sudah dibinding, dikulit keraskan, tapi hati tetap tak puas hati.  Sigh~  Apa-apa pun dah buat yang terbaik, sekarang tinggal bertawakkal.  Hanya Allah yang tahu usaha keras kita.  Biarlah Dia saja yang jadi pemeriksa FYP saya yang paling telus.

 Full stop FYP.  Full stop undergraduate study.  Full stop zaman mengeluh. 

Cik Mah dah belikan jubah (Ar-Raihan) untuk dipakai masa konvo, ala-ala jubah nak pergi malam gala.  Tudung pun telah disponsorkan, terima kasih Butik Ar-Raihan (untuk tempahan hubungi: 0132288991).  Rasa macam artis pulak tiba-tiba.  -_-“

Fuh…nak lepaskan satu keluhan yang panjang sekali.  Sangat panjang sampai air mata dapat keluar satu timba.  Bukan senyum yang mengakhiri situasi sekarang.  Harap-harap dapat senyum bila konvo nanti.  Tanak la gambar dapat scroll muka masam.  Dahla ketiak dah sedia masam.

Sebelum konvo, ada dalam 4 bulan.  4 bulan koyang kaki di rumah, menganggur atau bekerja? Waallahualam. 

Saya berharap dapat buat sesuatu yang berfaedah…Dok pikir-pikir apa nak buat lepas grad, sangat buntu.  Cuma dapat fikir, kerja kat poli.  Sungguh tak berwawasan.  Takkan kerja ja? Tak ada achievement ke nak gapai?

Tapi otak cakap, beku.

Saya survey univ untuk sambung master.  Kalau UIAM Gombak (baca: Biotech Engineering) kena pergi officenya dulu, apply.  Soal duit saya buntu.  Sebab tu kena kerja dulu.  Manalah tahu ada rezeki dapat sponsor lagi.  Aminnn. 

Harap-harap juga cgpa naik sikit, jangan turun lagi dari 3.00 pointer. 

Saya target setahun bekerja sebelum further study.  Yang tu ja yang dapat fikir buat masa sekarang.  Huhu.  Tapi target dapat buat sampai phd.  Kalau umur panjang…

Hm dah dah…nak makan dulu.  Mamak arini…ayoyoo. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s