Mission Impossible 1

Posted on Updated on

1 Rejab.

 Bangun pagi menyelak tirai di jendela, nampak pokok betik berbuah sebesar peha abah. Warna orennya masih bertompok-tompok hijau. Saya menelan liur membayangkan empuk manisnya meratah betik segar. Tiba-tiba teringat Tunggu Teduh Dulu. Betik muda banyak khasiatnya? Err..

Saya kini di kampung halaman. ^___^

Mestilah saya tak lupakan azam saya sepanjang bercuti ni. Pagi-pagi  sudah dapat Mission Impossible dari mama- BELI UDANG SEGAR 200 GRAM. =B

 S.E.N.D.I.R.I.A.N
Peningkatan yang bagus. Lepas ni saya harap saya dapat bezakan Ikan Jenahak dengan Ikan Kayu. -___-

Sungguh tak-pernah-pergi-pasar-tipikal-budak-perempuan-tak-reti-memasak.

 

Keputusan FYP dah keluar…

 

-IKLAN: Lipan melintas tepi saya-

 

Result FYP dah keluar, alhamdulillah.  Dapat A-.   -___-  Partial academic transcript dah dapat [full result].  CGPA 3.333

Sekarang cuma mau lapor diri berkhidmat pada nusa dan bangsa je.  Ewah.  Kalau tak dapat keja sampai bulan 9 ni, saya nak further study kat UIAM Gombak, Biotech Engine, insya’Allah.  

Sekarang cuti pack dengan aktiviti mengikut dan berkhidmat pada warga pencen di rumah.  Hehe.  Ikut gi ceramah je.  Alhamdulillah dapat ma abah yang faham agama.  Harap-harap berkekalanlah amalan saya ni yek.  Uhuk uhuk. 

Tadi try goreng kueteuw, ada orang puji maknanya takla jakun sangat memasak.  Lupa arini 1 Rejab, ish ish.  Rugi rugi dah la hari Jumaat.  Hmp. 

Mission impossible seterusnya apa pula?

  Esok cuti memasak, sebab banyaaaaak gila kenduri.  Depan rumah dah 2 buah.  Heee. 

Mungkin esok MI [Mission Impossible] 2: Mandikan Gemok?

Untuk tahu kisah selanjutnya…TUNGGUUU…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s