SURPRISE!!!

Posted on Updated on

Bismillah

2 Ogos setiap tahun, adalah hari yang selalu buatkan saya pening kepala menjelang kedatangannya.

Mengapa?

Tak lain, tak bukan, adalah kerana 2 Ogos adalah hari lahir Encik Muhammad Ahmad Kamal.

-_-“

Susah betul kan nak decide hadiah untuk lelaki?

Sampai malam sebelum birthday , saya sibuk fikir apalaaah nak beli niiiiiiiii….

Dahsyatnya, macam jawab soalan Biochemistry level C6.

Encik Muhammad Ahmad Kamal dalam dua tiga hari sebelum tu, asyik tersengeh memanjang, “Abang nak iPhone 6.” Katanya, bila saya tanya nak hadiah apa.

Mentang-mentanglah handphone dia rosakkkk. Betul-betul sengajakan ni. -_-“

Malam tu, sibuklah saya mencari surprise birthday planner yang boleh hantar ke PD.

“Ok, yes hantar pukul 2.30 petang. Sepatutnya dia ada kelas dekat bengkel. HANTAR  DEKAT BENGKEL TAU!”

Tapi, tak terjadi peristiwa surprise ni, sebabnya penghantarannya di tempat yang tak ramai orang sangat.

Pandai Encik Muhammad Ahmad Kamal. Boleh bau apa bini dia nak kenakan. Haha.

the ability

That awkward smile

Dengan mata bersinar-sinar, malam lepas dia terima hadiah tu, saya tanyalah Encik Muhammad Kamal ni, “suka tak? suka tak?”

‘Ish, macam perempuanlah bunga-bunga ni. Wani tu yang suka bunga” Sambil muka  bertukar merah.

Ok, fine. Terpaksa beli handphone.

Tapi tak mampu iPhone. Bagi PHAB (phone+ tablet), dikomennya besar sangat, tapi bila sampai je, dia punya kekhusyukan tu, pehh…

Dan, hari ni, ada kawan dia share moment 7 tahun lepas di FB:

.

.

.

1936273_121710896189_2279800_n

Untitled

-_-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s